Ciekawa opcja na śniadanko lub jako przekąska.Świetne również jako drugie śniadanie dla dzieci do szkoły.

Składniki:
6 szt.
100 g sera żółtego 
50 g boczku parzonego
34 szkl. kefiru
1 jajko L
150 g mąki pszennej
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
sól i pieprz do smaku
garść posiekanego koperku 

Przygotowanie:
Piekarnik ustawić na 180 C.
Ser zetrzeć na tarce,boczek pokroić drobno.
W misce roztrzepać jajko ze szczyptą soli,wlać kefir,wymieszać,wsypać tarty ser,boczek,koperek,sól i pieprz do smaku,dokładnie wymieszać,następnie przesiać przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia,dokładnie wymieszać.
Babeczki upiekłam w silikonowych foremkach,więc nie musiałam ich niczym smarować,jeśli będziecie piec w samej blaszce na muffiny dobrze jest przesmarować olejem wgłębienia.
Ciasto nakładamy do 34 wysokości foremek.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25-30 min.
Podawać z ketchupem.





 
Subscribe
Powiadom o
guest
6 komentarzy
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Izaa
2 lat temu

super pomysł na smaczne śniadanie

Anonimowy
Anonimowy
2 lat temu

A zamiast kefiru może być maślanka ?

natalia20041989
2 lat temu

Bardzo lubię takie wytrawne☺☺

ala
ala
1 rok temu

Czy kefiry ma być 3/4 szklanki?. Czy ciasto wychodzi lejące czy mocno gęste?

ala
ala
1 rok temu

Czy kefiru ma być3/4 szklanki? Ciasto jest lejące czy mocno gęste?