Śledzie po Cygańsku.

Słodko Słodka
0 komentarze
Na Wigilii musi być trochę różności,nie tylko tradycyjne potrawy,co roku staram się wprowadzać coś nowego do menu 😉
Składniki:

ok.400 g matiasów 
1 duża cebula
5 ogórków konserwowych

Sos:
 
5 łyżek ketchupu
1 łyżka musztardy
5 łyżek oleju rydzowego SemCo
pół łyżeczki cukru
papryka ostra i słodka do smaku
pieprz
2 ząbki czosnku


Przygotowanie:

Matiasy dobrze wymoczyć,opłukać,osuszyć i pokroić w grubszą kostkę,cebulę i ogórki pokroić w drobniejszą kostkę,wszystko razem wymieszać,i przechodzimy do przygotowania sosu wszystkie składniki na sos wlewam do słoika,oprócz czosnku,zakręcam dekielkiem i bujam do połączenia,na koniec wrzucam przeciśnięty przez praskę czosnek,i całość wlewam do śledzi,dokładnie mieszam,i wrzucam do lodówki,żeby się przegryzło,u mnie śledzie te stały zamknięte w słoiku tydz.wyjęłam je dopiero na Wigilię.





Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies