200
Bułki nadziane jajkiem,wyścielone sosem majonezowo-musztardowym z korniszonem i boczkiem-rewelacja 🙂
Składniki:
bułki
jajka L
masło
mleko do skropienia bułek w środku
sól,pieprz
Sos:
4 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
4 ogórki korniszony
100 g boczku parzonego
Przygotowanie:
Majonez i musztardę wrzucić do małej miseczki i wymieszać,ogórka i boczek pokroić w drobną kosteczkę i wmieszać do sosu(składniki sosu podałam na 2 duże bułki).
Z ulubionych bułek ściąć górę,wydrążyć środek,
skropić mlekiem,posmarować masłem w środku,nałożyć sos i łyżką zrobić jakby łódkę,
w wgłębienie wbić jajko,dać szczyptę soli i pieprzu,
następnie wrzucić do piekarnika i piec w temp.200 do ścięcia białka i zrumienienia bułek,ok.20-25 min.w trakcie pieczenia oprószyć bułki boczkiem.