Smażony Ser Camembert.

Słodko Słodka
2 komentarze


Szybki i prosty obiad.
Składniki:
2 krążki sera Camembert
1 jajko
sól i pieprz
bułka tarta do obtoczenia sera
żurawina do mięs i serów kto lubi
olej do smażenia
Przygotowanie:
Jajko roztrzepać z solą i pieprzem do smaku,na osobny talerzyk wsypać bułkę tartą,ser panierować w jajku,w bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce tartej,
smażyć na rozgrzanym oleju,na patelni,po ok.5 min.z każdej strony do zarumienienia.


 Podawać z ulubionymi dodatkami.

 

np.z dodatkiem żurawiny do mięs i serów.

 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Izaa

ale mi zrobiłaś apetytu na taki ser

Aga

Zawsze smażyłam żółty ser, camembert robiłam na gtillu. Zobaczyłam u Ciebie i też usmażyłam. Muszę Ci powiedzieć, że zostanie u nas na stałe 😊 Jest przepyszny. Z wierzchu chrupiącą panierka, a po rozkrojeniu wypływający mięciutki ser. No nie mogę się nachwalić. Dzięki za przepis 😘