Szybki i prosty obiad.
Składniki:
2 krążki sera Camembert
1 jajko
sól i pieprz
bułka tarta do obtoczenia sera
żurawina do mięs i serów kto lubi
olej do smażenia
Przygotowanie:
Jajko roztrzepać z solą i pieprzem do smaku,na osobny talerzyk wsypać bułkę tartą,ser panierować w jajku,w bułce tartej i jeszcze raz w jajku i bułce tartej,
smażyć na rozgrzanym oleju,na patelni,po ok.5 min.z każdej strony do zarumienienia.
Podawać z ulubionymi dodatkami.
np.z dodatkiem żurawiny do mięs i serów.
ale mi zrobiłaś apetytu na taki ser
Zawsze smażyłam żółty ser, camembert robiłam na gtillu. Zobaczyłam u Ciebie i też usmażyłam. Muszę Ci powiedzieć, że zostanie u nas na stałe 😊 Jest przepyszny. Z wierzchu chrupiącą panierka, a po rozkrojeniu wypływający mięciutki ser. No nie mogę się nachwalić. Dzięki za przepis 😘