Spaghetti Carbonara.

Słodko Słodka
0 komentarze
Prosty,szybki i smaczny obiad.

Składniki:
paczka makaronu do spaghetti
ok.400 g boczku wędzonego
330 ml śmietanki 30 %
4 żółtka
2 średnie cebule
3-4 ząbki czosnku
200 g żółtego sera
sól,pieprz
bazylia świeża(u mnie z paczki)
odrobina oliwy 

Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu,w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Odcedzamy i pozostawiamy na durszlaku ,następnie boczek kroimy w drobną kostkę,cebulę również,czosnek przeciskamy przez praskę,ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach.

Na rozgrzaną patelnie z odrobiną oliwy wrzucamy boczek,i smażymy do zrumienienia,wrzucamy cebulę podsmażamy i następnie wlewamy połowę śmietanki na patelnie,wrzucamy czosnek
 i mieszamy,resztę śmietanki mieszamy z rozbełtanymi żółtkami,wrzucamy starty ser i dokładnie mieszamy,następnie wlewamy na patelnie i mieszamy,na koniec dodajemy bazylię u mnie akurat suszona tylko 😉 ale uzupełniłam braki zielonego natką pietruszki 🙂

 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments