216
Propozycja na śniadanko,u mnie w weekend przeważnie królują jajka,tak więc tym razem mąż nie robił jajecznicy tylko ja zrobiłam coś innego,danie kuchni tunezyjskiej,proste i smaczne 🙂
Składniki:
3 jajka
1 duża cebula
ząbek czosnku
puszka pomidorów lub świeże
szczypiorek lub natka pietruszki
oraz słodka papryka,sól,pieprz
oliwa
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na małym ogniu,na oliwie
,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,smażyć chwilę i wrzucić pomidory pokrojone w kostkę,dodać przyprawy,
szczypiorek pokrojony drobno lub natkę pietruszki posiekaną,wszystko wymieszać i zrobić 3 dołki na jajka,w każdy dołek wbić jajko,
smażyć do ścięcia się białka,gotowe posypać zielonym,my lubimy bardziej ścięte tak więc patelnie przykryłam dekielkiem.Podawać ze świeżym pieczywem.