Sznycle z Indyka.

Słodko Słodka
2 komentarze
Tym razem obiad przygotował Mąż,syty i Smaczny Obiadek.
 Składniki:
sznycle z filetu z piersi indyka 
1 szkl.mleka
sól i pieprz do smaku
ulubiona przyprawa do drobiu
Panierka:
2 duże jajka
mąka pszenna
bułka tarta 
Dodatkowo:
olej do smażenia
Przygotowanie:
Rano pierś indyka pociąć na mniejsze kawałki,usunąć błonki i rozbić cienko tłuczkiem
 i wrzucić do miseczki z mlekiem,tuż przed przygotowaniem obiadu,wyjąć z mleka,osuszyć,przyprawić solą i pieprzem,oraz ulubioną przyprawą do drobiu,
następnie obtoczyć w mące,w rozbełtanym jajku i bułce tartej,smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto,
na średnim ogniu.
 Podawać z ziemniaczkami oraz u nas sałatka z cukinii z dodatkiem curry.

 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Maja Wierzbicka

Jaki kotlet! Ogromny!
zapraszam do mnie 😉 maja-wierzbicka.blogspot.com