954
Szybkie i bez pieczenia, w zasadzie resztkowe, co miałam to dałam. Truskawkowe rafaello z białą czekoladą i twarogiem, czy smaczne oceńcie sami, dla mnie to bardzo fajny deser szczególnie na upały.
Składniki:
Tortownica 20 cm
Spód:
150 g krakersów
3 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzeszków
Masa:
2 galaretki truskawkowe + 2 szkl.wrzątku
100 g czekolady białej
250 twarogu półtłustego w kostce
400 g jogurtu greckiego
100 g wiórek kokosowych
Dodatkowo:
200 g truskawek
1 galaretka truskawkowa
Przygotowanie:
Boki tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia.
Galaretki truskawkowe
rozpuszczamy w 2 szkl.wrzątku,wrzucamy połamaną na kosteczki białą czekoladę i
mieszamy do roztopienia się czekolady,odstawiamy do lekkiego tężenia.
rozpuszczamy w 2 szkl.wrzątku,wrzucamy połamaną na kosteczki białą czekoladę i
mieszamy do roztopienia się czekolady,odstawiamy do lekkiego tężenia.
W misce mieszamy mikserem jogurt z twarogiem,wlewamy tężejącą galaretkę z czekoladą,miksujemy krótko tylko do połączenia się składników,wsypujemy wiórki kokosowe,mieszamy łyżką i wylewamy na spód z krakersów i masła orzechowego.
Wstawiamy do lodówki.
Truskawki myjemy i kroimy na plasterki,układamy na stężałej masie,
zalewamy tężejącą galaretką truskawkową
rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu.
pyszne musi byc to ciasto
rewelacja! Bardzo apetycznie wygląda!