2,7K
Sposób na soczyste mięsko z kurczaka, z chrupiącą skórką. Szybkie, łatwe oraz pyszne danie. Takie obiady lubię najbardziej, bez dużego nakładu pracy. Polecam wszystkim nawet tym na diecie.
Składniki:
- 4 udka z kurczaka
- przyprawa po węgiersku do kurczaka
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki ketchupu pikantnego
- 3 ząbki czosnku
- koperek do posypania
Przygotowanie:
- Udka umyć i osuszyć. Posypać przyprawą do kurczaka po węgiersku z obu stron i ułożyć w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- W miseczce wymieszać majonez z ketchupem, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać i posmarować udka po całości. Można odstawić na kilka godz. do lodówki lub od razu piec.
- Piec w temp. 170 C przez ok. 1 godz.
- Podawać z ulubionymi dodatkami, przed podaniem posypać koperkiem.
trzeba będzie wypróbować
Izunia polecam,robiłam już parę razy i różne części kurczaka 😉 mało wymagające danie.
bardzo smaczny obiadek:)
Dziękuje to tak weekendowo 😉 Pozdrawiam
Sama zapieczona skórka bardzo kusi 🙂
Dokładnie 🙂
Wygląda naprawdę przepysznie
Dziękuje 🙂
Można w ten sposób zapiec filety z kurczaka? Jak długo wtedy należy piec w piekarniku?🙂