Waflowe Rolsy z Nadzieniem Ziemniaczano-Serowym.

Słodko Słodka
0 komentarze
Pomysł na szybką,smaczną imprezową przekąskę dla małych i dużych a może po prostu obrałaś za dużo ziemniaków do obiadu i szkoda Ci wyrzucić,zrób rolsy :-)Najlepiej smakują z ketchupem,podane na waflu,przy okazji nie trzeba myć talerzy 😉


Składniki:

 paczka wafli tortowych
kostka twarogu półtłustego 250 g
ugotowane ciepłe ziemniaki 400 g
2 jajka L
bułka tarta
sól
oliwa do smażenia
ketchup Kotlin Pikantny
#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen
  

Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy,myjemy,wrzucamy do garnka,zalewamy wodą,wsypujemy sól i gotujemy jak do obiadu,kostkę twarogu rozgniatamy widelcem w misce i wrzucamy ciepłe ugotowane ziemniaki,
wszystko razem łączymy,
przyprawiamy do smaku,następnie nadzienie ziemniaczano-serowe rozkładamy na waflu,
równomiernie,najlepiej rozgnieść sobie widelcem a potem wyrównać od brzegu do brzegu łyżką.Tak przygotowany wafel zostawiamy na 5-8 min.żeby namiękł,następnie rolujemy,
i kroimy na mniejsze kawałki.
Gdyby podczas zwijania nasza rolada gdzieś pękła,nie przejmujcie się tym,jajko i bułka tarta wszystko zakryją 😉

Każdy z kawałków,maczamy w rozbełtanych jajkach z solą i pieprzem,następnie obtaczamy w bułce tartej
 i smażymy na patelni z oliwą na złoto.
Gotowe rolsy najlepiej smakują z ketchupem pikantnym.
Świetna alternatywa na przekąskę,lub tak po prostu jako przegryzka po obiedzie,lub na wykorzystanie ziemniaków od obiadu,które nam zostały.
Z podanej porcji wyszło mi 11 rolsów.


 



I LOVE KETCHUP

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies