Zapiekanka gołąbkowa.

Słodko Słodka
0 komentarze
Gołąbki w łatwiejszej i szybszej wersji – bez zawijania:-)



Składniki:

1/2 główki kapusty lub 1 mała


500g mięsa mielonego 
1/2 szklanki surowego ryżu
1 cebula
500g passaty pomidorowej (przecier w kartoniku/butelce) + 1/2 szklanki wody
sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra(ulubione przyprawy)
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, wrzucamy na osoloną wrzącą wodę na około 10 minut. Odcedzamy, wykładamy na dno naczynia żaroodpornego.
Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone wraz z cebulą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Dodajemy surowy ryż, mieszamy. Całość wykładamy na kapustę do naczynia żaroodpornego.
Passatę mieszamy z wodą, doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy do naczynia żaroodpornego. Naczynie szczelnie owijamy folią aluminiową.
Całość pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Mieszamy przed podaniem.

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments