Cukinia w panierce jak schabowy

Słodko Słodka
3 komentarze
 
Najlepiej smakuje prosto z patelni jeszcze ciepła,bardzo lubię podawać ją z sosem czosnkowym,jako samodzielne danie lub przekąska.
 Składniki:
1 średniej wielkości cukinia
sól i pieprz do smaku
curry do smaku
mąka do obtoczenia
1 jajko L
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia
Przygotowanie:
Cukinię umyć obrać ze skórki chyba,że jest to młoda cukinia to można skórkę pozostawić.
Pokroić na plastry 1,5-2 cm,posolić i odstawić na durszlaku,żeby puściła sok na ok.10 min.
Po tym czasie roztrzepać na talerzyku jajko,ze szczyptą soli,pieprzu oraz curry.
Krążki cukinii obtoczy w mące,w jajku,na końcu w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu z obu stron na złoto.
Podawać na ciepło np.z sosem czosnkowym,chodź sama bez niczego też jest pycha.
 
 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
3 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Izaa

fajny pomysł na cukinię; takiej nie robiłam jeszcze

Pełnia Smaków

Super opcja na lato 🙂

Uwielbiam ;-D

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies