Połączenie niezbyt zdrowe,ale uwierzcie mi karkówka przygotowana w ten sposób jest mega soczysta i ten sos…bardzo,bardzo smaczny,od czasu do czasu można zgrzeszyć 😉
Składniki:
ok.1 kg karkówki
sól i pieprz do smaku
ulubiona przyprawa do karkówki
4 cebule
1 szkl.coca-coli
1 szkl.ketchupu(można użyć pikantnego lub pół na pół)
musztarda
olej do smażenia

Przygotowanie:

Karkówkę myjemy,osuszamy,kroimy na plastry można lekko rozbić tłuczkiem,przyprawiamy solą i pieprzem,oraz ulubioną przyprawą do karkówki.
Cebulkę kroimy w piórka i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju,
odstawiamy  na bok.
Na patelni,z niewielką ilością oleju podsmażamy mięso z obu stron.
Colę,ketchup i musztardę podgrzewamy w małym rondelku.

W naczyniu żaroodpornym wykładamy połowę cebulki,na nią układamy mięso
 i na mięso wykładamy resztę cebuli,całość zalewamy przygotowanym sosem z coli,ketchupu i musztardy.
Pieczemy w piekarniku przez ok.godz.w temp.190 C.
Podajemy z ulubionymi dodatkami u nas króluje z Ogórki w Zalewie Gyros.

 

Subscribe
Powiadom o
guest
6 komentarzy
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Aga
2 lat temu

To może być pyszne 😋 Na pewno wypróbuję. Jeszcze nie robiłam mięsa z colą.

Karolina
Karolina
9 miesięcy temu

Dziś kolejny raz przyrządzam na kolacje przepis rewelacja pozdrawiam

Karolina
Karolina
2 miesięcy temu

Ile trzeba dodać musztardy do zalewy?

Karolina
Karolina
2 miesięcy temu

Dziękuję 😊