711
Proste danie obiadowe,szybkie w przygotowaniu a do tego smakuje dużym i małym 🙂
Testowałam przepis z serwisu Przyślij Przepis.
Składniki:
5-6 porcji
500 g makaronu penne
1 kalafior
2 śmietankowe serki topione po 100 g
1 szkl.gęstej śmietany 18 %
1 cebula
400 g boczku wędzonego
2 pętka swojskiej kiełbasy
natka pietruszki
sól i pieprz do smaku
3 łyżki oleju do smażenia
Przygotowanie:
Kalafior opłukać pod bieżącą wodą,podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie na pół twardo,odlać na cedzaku.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę obrać,posiekać w drobną kosteczkę i przysmażyć na oleju do zarumienienia,przełożyć do większego garnka,wrzucić serki pokrojone na mniejsze kawałki,wlać śmietanę.
Boczek i kiełbasę pokroić w kosteczkę i zrumienić na patelni,na łyżce oleju,następnie całość przełożyć do garnka z cebulą,serkami i śmietaną.
Podgrzać na małym ogniu do rozpuszczenia się serków,dać sól i pieprz do smaku,posiekaną natkę pietruszki,wrzucić kalafior i makaron do sosu,dokładnie wymieszać chwilę jeszcze podgrzewając na małym ogniu.
Podawać polane ketchupem,chociaż nam smakowało bez.
Tra poco vado a cena e vorrei trovare i tuoi piatti, sono certo che sono buoni.
Buona serata
Semplice e gustoso 🙂
ciekawe danie; takiego jeszcze nie robiłam
Proste i smaczne,szybko się robi 😉
Fajne danie, generalnie bardzo lubię makarony, ta wersja bardzo mi się podoba 🙂
Danie prezentuje się bardzo smakowicie 😀
Pozdrawiam! wy-stardoll.blogspot.com
Danie prezentuje się bardzo smakowicie 🙂 Super propozycja na wykorzystanie kalafiora!
Absolutna rewelacja 🙂
Mega połączenie ;-D
mniaaam!