Mielony z „oczkiem”

Słodko Słodka
8 komentarzy
Propozycja na podanie mielonego inaczej 🙂
 Składniki:
 2 porcje
250 g ulubionego mięsa mielonego 
 2 jajka
mała cebulka
sól i pieprz do smaku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka majeranku
1 łyżeczka przyprawy do mielonego
2 łyżki bułki tartej
olej do smażenia
 
 
Przygotowanie:
Do mięsa mielonego ścieramy na tarce cebulkę,dajemy sól i pieprz do smaku,wsypujemy majeranek oraz przyprawę do mielonego,bułkę tartą i na końcu wrzucamy posiekaną drobno natkę pietruszki i same białka,a żółtka odkładamy w szklance na bok. 
Mięso wyrabiamy dokładnie ręką,dzielimy na pół i formujemy 2 duże klopy,które spłaszczamy delikatnie i formujemy palcami w środku wgłębienie na żółtko.
Klopsy podsmażamy na rozgrzanym oleju,z obu stron na rumiano.
Następnie przekładamy je na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia,wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 5 min.w temp.200 C,po tym czasie wlewamy delikatnie do wgłębienia po żółtku i zapiekamy ok.5 min.tak aby żółtko w środku było jeszcze płynne.
 
 
 
 
 
 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
8 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Lena

ale świetnie wygląda! niezwykle apetyczny:)

Piękne oczko mruga do mnie:)) Pyszny obiadek, pozdrawiam cieplutko

Magda

Jaka fajna wersja mielonego, muszę zrobić 🙂

Di bloguje

Ciekawy i smaczny pomysł!

Izabela S.

Taki mielony to musi być pyszny 🙂

Patrycja

Ładnie się prezentuje na talerzu!

Unknown

Rewelacja!! Kotlet na mnie patrzy, ale nie ma szans, zjadłabym go 🙂 🙂 🙂

Izaa

ale super wygląda!!!