Podudzia z Kurczaka Pieczone na Kapuście Kiszonej.

Słodko Słodka
2 komentarze
Łatwe w przygotowaniu,w zasadzie danie to robi się samo,super pomysł na obiad.
Składniki:
9 szt.podudzi z kurczaka
1 kg kapusty kiszonej
1 duża marchewka
5 łyżek oliwy 
przyprawa do kurczaka po węgiersku 
1 łyżka majeranku
sól i pieprz do smaku
150 ml wody+1 duża łyżka z czubkiem przecieru pomidorowego
Przygotowanie:
Mięso umyć,osuszyć,do miski wlać olej,przyprawy,wrzucić mięso i całość dokładnie wymieszać ręką,odstawić do lodówki,na 1 godz.lub dłużej.
Kapustę jeśli jest zbyt kwaśna opłukać,odcisnąć z nadmiaru wody i pokroić drobniej.
Marchewkę obrać,umyć i zetrzeć na tarce,na grubych oczkach,wrzucić do kapusty kiszonej.
Naczynie żaroodporne posmarować olejem,na dno wyłożyć kapustę kiszoną wymieszaną z marchewką,na kapuście ułożyć mięso,całość polać wodą wymieszaną z przecierem pomidorowym,
przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika na 80 min.piec w temp.220 C,po tym czasie zdjąć folię i piec jeszcze ok.15 min.aż uzyskamy ulubiony stopień wypieczenia skórki.
Podawać z ziemniaczkami posypanymi koperkiem.








Test Dania Bohatera Wyzwania z Przyślij Przepis.
 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Izaa

apetycznie wyglądają

Patrycja

Moje smaki!

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies