1,2K
Idealnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu lub grilla. Łatwa i szybka w przygotowaniu, zawsze smakuje. Często ją robię latem, a jeśli do pieczonej kiełbaski z grilla to polecam sałatkę ziemniaczaną.
Składniki:
- pół główki małej kapusty białej
- 3 marchewki
- pół cebuli
- sól i pieprz do smaku oraz ulubione przyprawy
- 1 łyżka musztardy
- 2,3 łyżki majonezu
- posiekany koperek lub pietruszka
Przygotowanie:
- Kapustę zetrzeć na szatkownicy lub w blenderze z odpowiednim ostrzem.
- Marchewkę wymyć,obrać i zetrzeć na tarce, na grubych oczkach.
- Cebulę pokroić drobno.
- Warzywa wymieszać ze sobą, posolić i odstawić, żeby kapusta zmiękła.
- Następnie wrzucić musztardę, majonez, posiekaną natkę pietruszki lub koperku.
- Całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki na pół godz. żeby smaki się przegryzły.
Proste i smaczne