Sernik Bez Sera, Czyli Styropian.

Słodko Słodka
4 komentarze
Mój Styropian Został Wzbogacony o Maliny,Ciasto jest Najlepsze Drugiego Dnia.

Składniki:

Ciasto:

3 szkl.mąki pszennej
0,5 szkl.cukru
5 żółtek
1 kostka Kasi
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Masa:

5 białek
1 litr śmietany 18 %
20 dag wiórek kokosowych
3/4 szkl.cukru
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 duży budyń waniliowy lub 2 małe
szczypta soli

Dodatkowo:

Ulubione owoce,u mnie tym razem maliny ok 300 g
cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Ze składników na ciasto zagnieść typowe ciasto kruche, podzielić na dwie części mniejszą i większą zawinać w folię spożywczą  włożyć do zamrażalnika na 1-2 godz.
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno,przy pomocy łyżki dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać na najniższych obrotach miksera.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia,zetrzeć na tarce większą część ciasta,uklepać palcami,

wylać masę,

na masie poukładać maliny nie za gęsto


 i na wierz zetrzeć na tarce mniejszą część ciasta,

tak przygotowaną blaszkę włożyć do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 50 min.Ciasto pozostawić po upieczeniu w uchylonym piekarniku,

gotowe posypać cukrem pudrem.

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Anonimowy

Smakowicie wygląda . Mam pytanie te proporcje na jak dużą blaszke Pani stosuje?

TheHigherLove

Ciasto upieczone oraz za szybko zjedzone 😒 słowem zbyt dobre wprowadziłam mała modyfikację odnośnie owocu dałam śliwki oraz śmietanę 12% bo akurat była w promocji 2 w cenie 1 😉 ciasto bardzo dobre, osobiście potwierdzam że najlepiej schłodzić surowe ciasto 2 godzinumy, lepiej trze się na tarce

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies