Schab po węgiersku

Słodko Słodka
4 komentarze
Schab w dużej ilości warzyw-miękki i kruchy.
 Składniki:
 5 porcji
8 plastrów schabu
2 duże czerwone papryki
2 duże marchewki
2 cebule
720 ml passaty pomidorowej
4 listki laurowe
6 kulek ziela angielskiego
1 łyżka słodkiej papryki
sól,pieprz do smaku
olej
natka pietruszki
Przygotowanie:
 Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem,każdy plaster przekroić na pół.
Z papryki usuwamy gniazda nasienne,kroimy w paski lub kosteczkę.
Marchewkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach tarki.
Cebulę obieramy i siekamy na piórka.
Na patelni z niedużą ilością oleju podsmażamy schab do zarumienienia z obu stron,dodajemy warzywa i smażymy ok.10 min.
Wlewamy passatę pomidorową,wrzucamy listki,ziele,wsypujemy słodką paprykę,sól i pieprz do smaku.
Dusimy pod przykryciem ok.1 godz.do momentu aż sos się zagęści a schab będzie miękki.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Podawać z ulubionymi dodatkami,polecam z ryżem.
 
 
 
 
 
 
 

Zobacz również

Subscribe
Powiadom o
guest
4 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Izaa

koniecznie zapisuję do zrobienia

Patrycja

Świetny pomysł na schab!

Pycha ;-D

Mirosława

ależ to pysznie wygląda 🙂

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zgoda Polityka prywatności

Polityka prywatności i cookies